Anneke Valk

Anneke Valk is een gepassioneerd biologe,
talentvolle docent
en inspirerende spreker met ontwapenende energie.

Wetenschappelijke kennis en inzichten vertaalt ze in zeer heldere, aantrekkelijke taal. Ze plaatst die kennis bovendien in maatschappelijke context. Door haar heldere uitleg begrijp je opeens waarom kennis over je eigen biologie nauw samenhangt met vitaliteit en een succesvol DEI programma.

Haar passie? De fundamentele biologie van de menstruatiecyclus en overgang verhelderen voor zo veel mogelijk mensen; mannen én vrouwen.

In haar workshops en trainingen ontdek je waarom je de vrouw als intern dynamischer dan de man zou kunnen beschouwen. En hoe die voorspelbare afwisselingen in focus, energie en communicatie enorme kansen bieden 🍀 Uiteraard op voorwaarde dat die gezien en begrepen worden.

Tijdens een workshop of training waarborgt Anneke de veiligheid van de groep en de ruimte. Taboes hoeven er niet te zijn; Anneke adresseert ze subtiel en op zeer toegankelijke wijze, met respect voor een diversiteit aan zienswijzen.

“She is the most eloquent speaker I’ve ever seen on stage” aldus een enthousiaste deelnemer.

“She is so incredibly emotionally intelligent”

De didactische kwaliteiten van Anneke vallen op: ze is al 4x genomineerd voor Teacher of the Year aan de universiteit van Wageningen. Door haar heldere uitleg en sprankelende vertelkunst begrijp je opeens hoe iets zit. Omdat je het begrijpt, kun je het ook onthouden én in de toekomst zinvolle keuzes maken.

Anneke is allesbehalve een ‘doorsnee’ wetenschapper; integendeel, ze is een toonbeeld van veelzijdigheid. Ze is tevens een actieve sporter en gecertificeerd NASM Personal Trainer, wat haar overtuiging in de onderlinge relatie tussen lichaam en geest versterkt. Haar werk en passie illustreren de belangrijke verbinding tussen biologie en vitaliteit.

Anneke sprak al succesvol voor het Marina van Damme Netwerk van vrouwelijk ingenieurs, het Nationale Vaderschapsinstituut, Accenture, Biologica, Vital@work en de Surf Your Stress week. Komend jaar spreekt ze op een Europese conferentie voor Sport Professionals (ENAS) en daarnaast ook voor VanBerkel Professionals, Yoast, Heineken en vele anderen.


Understanding the biology
of the menstrual cycle and perimenopause
unleashes tremendous amounts of human potential.

– Anneke Valk, biologist & founder of Endolumia